
Almás - fahéjas kevert süti
Almás - fahéjas kevert süti
Hozzávalók – 2 kis formába
- 120 gr liszt
- 60 gr kristálycukor
- 1 k.k. sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 t.k. őrölt fahéj
- 1 k.k. só
- 1 dl olaj
- 1 db tojás
- 1 t.k. citromlé
- 1 dl tej
- 2 db kis alma – 170 gr
Elkészítése
- A hozzávalókat összekevertem egy tálban, a végén beleforgattam a kis kockákra vágott almát.
- A sütőt előmelegítettem 200 fokon 5 percig.
- Míg melegedett kikentem margarinnal, liszttel megszórtam a 2 formát.
- Szétosztottam bennük a masszát.
- Külön sütöttem meg őket, mindkettőt 150 fokon 25 percig.
- Megfordítva az alját 200 fokon 3 percig utánsütöttem, mert világosabb volt, mint amit szerettem volna.