
Csirke brassói
Csirke brassói
Hozzávalók – 2 nagy, vagy 3 kisebb adaghoz
- 300 gr csirkemell filé
- 700 gr burgonya tisztítva
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1.t.k. fokhagymás só
- 1 m.k. őrölt bors
- 1 t.k. ételízesítő
- 2 t.k. olaj
Elkészítése
- A csirkemellet felkockáztam, hagymákat is összevágtam.
- Egy tálban összekevertem az olajjal, borssal és a fokhagymás sóval.
- Burgonyát meghámoztam, kis kockákra vágtam, összekevertem az ételízesítővel.
- Hozzákevertem a csirkemelles keveréket, fél óráig állni hagytam.
- Szétosztottam az AF két rácsára.
- Az egyik rácsra szilikon formát, a másikra tapadásmentes sütőpapírt tettem.
- 180 fokon 30 percig sütöttem.
- Közben 3x átkevertem.