
Forgácsfánk
Forgácsfánk
Hozzávalók:
16 db
- 300 gr liszt
- 50 gr kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 1,5 dl langyos tej
- 1 e.k. olaj
- csipet só
- 7 gr instant élesztő
Kenéshez: - olaj
Szóráshoz: - Porcukor
Elkészítése:
70 perc
- A tésztát összegyúrni, pihentetni 30 percet.
- Kinyújtani, négyzetekre vágni, közepüket bevágni.
- Az egyik sarkát a résen áthúzni
- Pihentetni 15 percet
- A sütőt előmelegítettem, bekentem a rácsot olajjal.
- A tészták mindkét felét is bekentem.
- Nekem 2 részletbe fért bele 8 – 8 db.
- 200 fokon sütöttem az egyik oldalát 5, a másik oldalát 3 percig
Finom lett, de nem az olajban sütött forgácsfánkot hozta.
Nasinak finom, de át kellene nevezni. 😊