
Petrezselymes parázs burgonya karfiollal
Petrezselymes parázs burgonya karfiollal
Hozzávalók – 2 adaghoz
- 250 gr karfiol – tisztítva
- 500 gr parázs burgonya
- 1 cs petrezselyem zöld
- só – a főző vízbe
- ízlés szerint fokhagymás só
- 1 e.k. olaj
Elkészítése
- Karfiolt rózsákra szedtem
- Burgonyát vízben kézzel megdörzsöltem – héjastól sütve finomabb – a nagyobbakat kettévágtam.
- Összeöntöttem a karfiolt, és a burgonyát, sós vízben 10 percig főztem.
- Leszűrtem, szilikon formába tettem.
- Megszórtam fokhagymás sóval, meglocsoltam az olajjal.
- 200 fokon, 20 percig sütöttem, közben 2x átkevertem.
- Az utolsó percben hozzákevertem az aprított petrezselymet.