
Rakott krumpli
Rakott krumpli
Hozzávalók
6 adag
- 1,30 kg burgonya
- 6 db tojás
- 2 db (200 gr) vöröshagyma
- 200 gr füstölt kolbász
- 2 e.k. olaj
- 400 gr tejföl
- ízlés szerint só
A szóráshoz -tepsi aljára, tejföl tetejére - 1 t.k. olaj
- 1 e.k. zsemlemorzsa
Elkészítése
- A krumplit, tojást megfőztem.
- Vöröshagymát negyedeltem, vékony szeletekre vágtam, kolbászt karikáztam.
- Pici olajon megdinszteltem. A kolbász enged még zsírt.
- A szilikon formákat ecsettel beolajoztam, megszórtam zsemlemorzsával.
- Belerétegeztem a hozzávalókat: krumpli, tojás, hagymás kolbász, krumpli.
- Közben sóztam.
- A tetejét befedtem tejföllel, zsemlemorzsával megszórtam, rácsurgattam a kolbászzsírt.
- 180 fokon 35 percig sütöttem