Rántott gomba és tölteléke, sült krumplival

Rántott gomba és tölteléke, sült krumplival

Hozzávalók
7 töltött gombához + 9 töltelék gombóchoz

  1. 7 db nagy gombafej
    A töltelékhez
  2. 7 db gombaláb
  3. 1 közepes vöröshagyma
  4. 100 gr száraz kenyér
  5. 120 gr kenőmájas, 2 db tojás
  6. petrezselyemzöld
  7. 1 k.k. olaj
  8. ízlés szerint só, bors, majoránna
    A panírhoz
  9. 10 dkg liszt
  10. 3 db tojás
  11. 15 dkg zsemlemorzsa
    A krumplihoz
  12. 90 dkg sárga burgonya
  13. 2 e.k. olaj
  14. 1 t.k. sült krumpli fűszersó
  15. 1 t.k. fokhagymás só

Elkészítése

  1. Az aprított gombalábakat és a vöröshagymát fűszerekkel kis olajon megdinszteltem.
  2. Összekevertem az áztatott, kinyomkodott kenyérrel, és a többi hozzávalóval.
  3. Megtöltöttem a gombákat, a maradék töltelékből gombócokat csináltam.
  4. Mindet bepaníroztam.
  5. A hámozott, megmosott burgonyát felszeleteltem, a pácba forgattam, hagytam 1 órát állni.
  6. A panírozottakat 200 fokon, 20 percig sütöttem, 15 percnél fordítottam.
  7. A krumplit szintén 200 fokon 20 percig sütöttem, közben 2x összeráztam
Georgyna - Air Fryer receptek
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el