
Rántott gomba és tölteléke, sült krumplival
Rántott gomba és tölteléke, sült krumplival
Hozzávalók
7 töltött gombához + 9 töltelék gombóchoz
- 7 db nagy
gombafej
A töltelékhez - 7 db gombaláb
- 1 közepes vöröshagyma
- 100 gr száraz kenyér
- 120 gr kenőmájas, 2 db tojás
- petrezselyemzöld
- 1 k.k. olaj
-
ízlés szerint só, bors, majoránna
A panírhoz - 10 dkg liszt
- 3 db tojás
-
15 dkg zsemlemorzsa
A krumplihoz - 90 dkg sárga burgonya
- 2 e.k. olaj
- 1 t.k. sült krumpli fűszersó
- 1 t.k. fokhagymás só
Elkészítése
- Az aprított gombalábakat és a vöröshagymát fűszerekkel kis olajon megdinszteltem.
- Összekevertem az áztatott, kinyomkodott kenyérrel, és a többi hozzávalóval.
- Megtöltöttem a gombákat, a maradék töltelékből gombócokat csináltam.
- Mindet bepaníroztam.
- A hámozott, megmosott burgonyát felszeleteltem, a pácba forgattam, hagytam 1 órát állni.
- A panírozottakat 200 fokon, 20 percig sütöttem, 15 percnél fordítottam.
- A krumplit szintén 200 fokon 20 percig sütöttem, közben 2x összeráztam