
Sütési idők
Sütési idők
A neten találtam ezt a hasznos információt.
Ezek az adatok csak irányadók, mindenkinek a saját gép típusához kell igazítania az időket. Az sem mindegy, alsó - felső fűtőszálas, vagy csak felső, számít a sütendő anyagok mennyisége, nagysága, és még sok dolog befolyásolhatja a sütési időt.
De alapnak nagy segítség, érdemes sütés közben figyelni, hol tart a művelet.
Zöldségek
- Burgonyahasáb: 200 fokon 20-25 perc
- Burgonyagerezdek: 200 fokon 18-20 perc
- Édesburgonya: 180 fokon 30 perc
- Sárgarépa: 180 fokon 15 perc
- Cukkini: 200 fokon 10-12 perc
- Brokkoli: 200 fokon 6-8 perc
- Karfiol: 200 fokon 10-12 perc
- Kelbimbó: 200 fokon 15 perc
Húsok
- Egész csirke (egy kisebb méretű): 180 fokon 75 perc
- Egész csirkemell: 200 fokon 15 perc
- Csirkemellcsíkok: 180 fokon 8-10 perc
- Csirkefelsőcomb: 180-200 fokon 20-22 perc
- Csirkealsócomb: 180-200 fokon 20 perc
- Csirkeszárnyak: 200 fokon 12 perc
- Sertéskaraj egészben: 180 fokon 45-50 perc
- Sertéskaraj szeletelve: 200 fokon 12 perc
- Fasírtgolyók: 190 fokon 10-12 perc
- Marhasteak (mediumra sütve): 200 fokon 10 perc
- Szeletelt bacon: 200 fokon 5 perc
Fagyaszott termékek
- Sült krumpli: 200 fokon 15-20 perc
- Csirkenuggets: 200 fokon 10 perc
- Halrudacskák: 200 fokon 10-15 perc
- Hagymakarikák: 200 fokon 8 perc
- Rántott sajt: 200 fokon 10 perc
További tippek a tökéletes eredményért
Ahhoz,
hogy az air fryerben a levegő egyenletesen keringhessen, nem szabad túlzsúfolni
a kosarat.
Sütés közben legalább egyszer, nagyjából félidőben, érdemes
megfordítani az ételt.
Az air fryert is célszerű előmelegíteni 2-3 perccel a sütés előtt.
Bár olaj nélkül is elkészíthető benne az étel, néhány fogás esetében nem árt
néhány csepp zsiradékot használni a ropogósabb textúra érdekében.